Waarom staat Animal Attraction niet op beurzen?

Animal Attraction heeft gekozen om geen beurzen te draaien om de volgende redenen.

Bij het draaien van beurzen kom je er niet onderuit om de dieren in kleinere en (meestal in) onverwarmde verblijven te transporteren en ten toon te stellen.

In deze zin zitten al diverse elementen waar een dier zich niet prettig bij voelt en zelfs schadelijk kan zijn. Hanteren, inpakken, transporteren, een hele dag op een tafel staan en daarna weer dezelfde handelingen om de dieren weer mee te nemen als ze niet verkocht zijn. Nog maar niet te spreken over het feit dat de bakjes de hele dag door mensen opgepakt worden om de dieren te bekijken. Met de huidige frequentie van beurzen die er per jaar gehouden worden is dat voor een dier niet optimaal. Ons inziens is stress en temperatuur-schokken funest voor reptielen. De kans is dus groot dat deze dieren een verminderde weerstand gaan opbouwen met alle gevolgen van dien voor dier en koper.

Animal Attraction organiseert elke maand een open dag waar mensen de dieren in hun eigen terrarium kunnen bewonderen en onder het genot van een kop koffie alle info verzamelen die zij nodig hebben. Wij kweken, verzorgen en houden al ruim 25 jaar deze prachtige dieren en zijn nu ruim 20 jaar een begrip in Nederland met onze winkel. De open dagen zijn er dan ook om deze bijzondere hobby zo goed mogelijk door te geven aan mensen die hier aan willen beginnen.

Met vriendelijke groet,

Rinus en Inge

P/s dit is geen aanval op beurzen maar onze denkwijze hoe om te gaan met dieren en de keuze die wij er in hebben gemaakt.