De Luipaardgekko en Ik

De Luipaardgekko en Ik.

Wie ik ben:
Mijn naam is Yoeri ik ben 21 jaar oud en ben woonachtig te Amsterdam. Ik werk als leidinggevende in een bedrijf voor feest en horeca benodigdheden. Naast mijn werk heb een enorme passie voor het houden en kweken van de luipaardgekko.

Waarom de Luipaardgekko?
De luipaardgekko sprak mij al heel snel aan na mijn eerste kennismaking met reptielen. Naast hun nieuwsgierige en rustige karakter zijn ze stuk voor stuk uniek. Daarnaast zijn er bij de luipaardgekko ook een heleboel verschillende kleurslagen.

Vertel eens wat meer over de Luipaardgekko:
Het zijn nacht actieve dieren en worden ongeveer 25 cm groot. De staart is net iets korter dan de rest van het lichaam en bestaat uit zogenoemde “perforatie lijnen”. In de staart word vet opgeslagen en kan daarom ook best wel dik worden. Als een luipaardgekko in gevaar is kan hij op een van de perforatie lijnen de staart afwerpen en blijft dan nog enige tijd bewegen en ondertussen kan de luipaardgekko ontsnappen. De staart groeit nadertijd weer terug maar zal nooit meer zo mooi terug groeien als het origineel.

Door hun rustige karakter kunnen luipaardgekko’s goed gehanteerd worden. Dit maakt ze dus ook prima geschikt als dier voor iemand die nieuw is met het houden van reptielen. Naast hun natuurlijke geel/zwarte kleur zijn er een heleboel andere kleurslagen bij de luipaardgekko.

Mijn luipaardgekko’s:
Het is een paar jaar geleden begonnen met twee wildkleur dames en al snel wilde ik ook andere kleurslagen hebben. Dat is alweer een aantal jaar geleden maar ondertussen is er een aparte ruimte ingericht speciaal voor de luipaardgekko’s. Bij het houden en kweken van de luipaardgekko staat de kwaliteit van de verzorging en huisvesting centraal. Zo gaan nieuw geboren dieren pas weg als ze een gezond gewicht bereikt hebben, en krijgen ze 24 uur per dag de beste verzorging. Hieronder staan wat foto’s van mijn luipaardgekko’s

Heb je ook nog andere dieren?

Ja zeker! Naast de luipaardgekko’s heb ik ook nog vetstaartgekko’s, wimpergekko’s en dag actieve soorten. Oh en ik vergeet bijna mijn vier katten.

 

Tot slot:

Gek op gekko’s dus! Hieronder heb ik nog een leuke video geplaatst waar te zien is hoe een jong uit het ei kruipt.