Over Ons

Het ontstaan van Animal Attraction Ruim 25 jaar geleden ben ik (Rinus Massee) in contact gekomen met reptielen en wel als eerste dier(en) slangen. Ik werkte op dat moment in de haven van Amsterdam en één van mijn collega’s moest door omstandigheden stoppen met deze voor mij nog onbekende hobby.

Ik was altijd al geïnteresseerd in het rijk der dieren en helemaal in dieren die een bepaalde verzorging nodig hadden. De stap was dus snel genomen en ik zou de dieren overnemen. Als eerste alle terraria zelf gebouwd, ingericht en alle benodigde info en wetenswaardigheden van de dieren tot mij genomen. Een mooi koppel Python molurus bivittatus en een koppel Pantherophis guttatus (toen nog Elaphe guttata) mochten mijn terraria bewonen. Daarna is het reptielenvirus rap toegeslagen. De reptielenwereld is klein en ieder kent ieder, helemaal als je lid word van een reptielenvereniging. In mijn geval was dat de tilburgse terrarium vereniging in Tilburg. Onze verenigingsavonden waren altijd in de Oliemeulen te Tilburg. Ik heb daar heel wat van opgestoken en tot de dag van vandaag heb ik nog steeds contact met de Oliemeulen.

Elk jaar zijn er de TTV-dagen in de Oliemeulen en er word geen jaar overgeslagen om deze te bezoeken (een echte aanrader voor elke hobbyist). Kweken was de volgende stap en met heel veel succes. Heel wat nakweek hebben de revue gepasseerd en momenteel liggen er ook weer eieren van onze kameleons in de broedstoof.

In het jaar 1998 kwam de mogelijkheid om vanuit de hobby een eigen onderneming te starten. Na een fikse verbouwing aan het pand met behulp van vele vrienden en familie hebben wij het pand verbouwd tot een mooie reptielenspeciaalzaak. 4 januari 1999 heeft Animal Attraction haar deuren geopend en sindsdien hebben wij een grote klantenkring opgebouwd. Mijn vrouw Inge is in het jaar 2000 Full-time in de winkel gaan werken en nu runnen we samen deze gezellige winkel in Amsterdam.

Voor advies staan we altijd klaar en nemen wij de tijd voor de klanten om het e.e.a. te bespreken als er vragen zijn of problemen. Wij zijn blij met de klantenkring die wij hebben opgebouwd en nog steeds aan het opbouwen zijn.

Rinus en Inge